لق شدن دندانها در بزرگسالی را جدی بگیرید

لق شدن دندان در بزرگسالی را جدی بگیرید چرا که جدی است

تکثیر بیش از حد باکتری های طبیعی موجود در دهان سبب ایجاد التهاب لثه خواهد شد که در صورت عدم تشخیص و درمان این ناراحتی ، رفته رفته موجب استخوان محافظ دندان کاهش و تحلیل می رود و موجب به وجود آمدن عفونت لثه می شود. عفونت لثه ها، بیماری است که علایم ناراحت کننده و دردناکی دارد اما زمانی بروز می کند که بیماری تا حد زیادی پیشرفت کرده است.

باکتری ها یی که مسبب عفونت لثه می شوند به استخوان های محافظ دندان آسیب می رسانند و زمینه لق شدن یا افتادن دندان را فراهم می آورند حتی اگر دندان های شما سالم باشند اما مراقبت کافی نشوند، ممکن است لق شده و بیفتند.

علت لق شدن دندان ها در سنین بزرگسالی

هر دندان طبیعی تا حد جابجایی طبیعی دارد و لقی طبیعی که در دندان پزشکی موبالیتی می گویند هیچ اشکالی ندارد.

بیماری لثه مشکلات پریو و مشکل در بافت های نگهدارنده دندان یعنی لثه و استخوان آلوئول موجب لقی دندان ها می شود. در درمان های ارتودنسی برای دندان های لق شده دندان ها پس از تثبیت در محل جدید مجددا سفت می شوند.

برخی بیماری های عمومی سیستمیک با تحلیل استخوان اطراف ریشه دندان آلوئول موجب لقی دندان می شود.

ضربه به دندان موجب شل شدن آن می شودکه این مورد خود بخود رفع می شود اما اگر رفع نشد باید حداقل ۶ ماه بیمار تحت نظر دندان پزشک یا متخصص باشد تا در صورت نیاز ، درمان انجام شود تا دندان عفونت نکند.

با تجمع تدریجی جرم بر دندان، لثه و مقداری از استخوان نگهدارنده تحلیل می رود و دندان لق می شود . لقی دندان در اثر جرم و پلاک میکروبی است و در مراحل اولیه بیماری های لثه و بافتهای اطراف دندان دیده نمی شود.

دندان هایی که لق شده به نظر می رسند گاهی بلندتر شده و فاصله قابل ملاحظه ای بین دندان و ریشه آن پدید می آید. این عارضه نشانه یک بیماری لثوی به نام التهاب لثه است که دندان را در معرض خطر قرار می دهد.

علل لق شدن دندان ها در بزرگسالان

لق شدن دندان در بزرگسالی چه علتی دارد؟

عوامل بروز و تشدید لق شدن دندان ها

علل متعددی سبب بروز عفونت لثه ها می شود که عبارتند از :

زمینه ژنتیک

برخی از بیماران به صورت ژنتیکی دچار این بیماری هستند و عفونت لثه ها در اعضای خانواده شان وجود دارد بنابراین لازم است از نظر وضعیت سلامت خانوادگی بررسی شوند.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

رعایت بهداشت دهان و دندان سبب کاهش خطرات بروز عفونت لثه ها می شود. پلاک های دندانی در خط لثه جمع شده و موجب تحریک لثه و حساس شدن آن می شود که بعضی اوقات خونریزی هم پیدا می کند. جرم های دندان مستقیما عامل بروز بیماری نیستند، اما محیط مناسبی برای رشد و تکثیر باکتری ها فراهم می کنند.

دیابت و سایر بیماری ها

افرادی که سلامت بدنی بیشتری دارندکمتر دچار التهاب و ورم لثه می شوند. مثلا افراد دیابتی نسبت به باقی افراد کمتر در معرض این بیماری قرار دارند. عفونت دندان بر وضعیت سلامت عمومی تاثیرگذار است و افراد مبتلا به ناراحتی های قلبی عروقی،دیابت و خانم های باردار بیشتر به این بیماری دچار می شوند.

استعمال دخانیات

استعمال دخانیات عامل بسیار مهمی در پیشرفت عفونت لثه هاست .

سن

افراد در سنین ۳۰ تا ۴۰ سال بیشتر دچار عفونت لثه می شوند و برای رفع این مشکل به دندان پزشک مراجعه می کنند.

استفاده از مسواک زبر

استفاده از مسواکهای خیلی زبر و مسواک زدن محکم باعث آسیب به بافت لثه و بروز عفونت لثه خواهد شد.

عفونت ویروسی

عفونت ویروسی یکی از علل تورم لثه است که باعث تشکیل پلاک دندانی می شود. پلاک دندانی، مایع و گلبول های سفید خون را در آن منطقه زیاد می کند و باعث ورم لثه می گردد.

خطر لق شدن دندانها در بزرگسالی

چه عواملی موجب لق شدن دندان ها می شوند؟

علایم هشدار لق شدن دندان

عفونت لثه ها، بیماری موذی و ناراحت کننده و دردناکی است اما زمانی بروز خواهد کرد که بیماری تا حد زیادی پیشرفت کند. خونریزی های مکرر و درد لثه ها هنگام مسواک زدن اولین نشانه هایی است که باید آن را جدی گرفت.

برخی از بیماران، زمان زیادی به خونریزی لثه دچار هستند ، اما تا زمانی که درد یا آبسه به سراغشان نیامده به دندان پزشک مراجعه نمی کنند.درباره قرمزی و انقباض لثه ها نیز درمان مناسب باید صورت گیرد . کسانی که دخانیات مصرف می کنند بیشتر به عفونت و تورم لثه ها دچار می شوند و مصرف دخانیات می تواند نخستین علایم هشدار مانند خونریزی لثه را پنهان کند.

درمان مناسب لق شدن دندان

درمان مناسب این مشکل، کاهش باکتری ها و عوامل زمینه ساز بیماری است.

تکنیک های مسواک زدن را توسط دندان پزشک بیاموزید .

با یک مسواک نرم ،با کیفیت، مخصوصا مدل شارژی دوبار در روز دندانها را مسواک بزنید تا ریسک ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.

کشیدن نخ دندان و استفاده از دهانشویه ها و دستگاه تمیز کننده بین دندانی ،شانس ابتلا به این بیماری را می کاهد.

در صورت تشخیص عفونت لثه ها، تمیز کردن کامل ریشه و عاج دندان ها برای از بین بردن باکتری های سطح و حفره های بین دندانی ضروری است.

بیمار سه تا ۶ ماه بعد به دندان پزشک مراجعه نماید تا روند گسترش بیماری بررسی و درمان های مناسب صورت پذیرد.

مبارزه با لق شدن دندانها در بزرگسالی

چگونه با لق شدن دندان ها مبارزه کنیم؟

پیشگیری از لق شدن دندان ها

اصول بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.

دو بار در روز به مدت دست کم دو دقیقه دندان ها را مسواک بزنید.

به طور منظم به دندان پزشک مراجعه کنید.

اگر این بیماری در افراد خانواده وجود دارد آن را نادیده نگیرید.

قرمزی، تورم و خونریزی لثه ها را درمان نمایید.

وقتی مراقبت وجود ندارد

پارادونت مسئول ثبات دندان هاست. همزمان استخوان کندویی که دندان در آن کاشته می شود، رشته هایی که در آن به هم ارتباط پیدا می کنند و بافتی که اطراف همه اینهاست یعنی لثه، هم دخیل هستند. مشکل پارادونت، این است که باکتری های موجود در پلاک دندانی می توانند باعث ایجاد التهاب شوند.

لثه متورم حساس می شود، و به محض مسواک زدن از آن خون جاری می شود. و ممکن است کیسه هایی پر از باکتری بین دندان ها و لثه به وجود آیند و استخوان کندویی ماده خود را از دست می دهد.

برخی اوقات اگر درمان انجام نشود عموما طی چند سال، بخشی از ریشه دندان محو می شود؛ دندان ها بلندتر و کشیده تر شده و فاصله بین آنها بیشتر به نظر می رسند.

جرم گیری دشمن لقی دندان

تنها دندانپزشک است که می تواند شما را از شر رسوب ها و باکتری ها رها کند. اگر پارادونتیت پیشرفت کرده است، جرم گیری زیر لثه الزامی است، صیقل دادن دندان ها هم مانع از جذب باکتری ها می شود.

بعد از انجام این اقدامات، اگر دندان های تان همچنان لق بودند، می توان از روش های جراحی برای دندان هایی که اولویت بیشتری دارند، استفاده کرد.

معمولا افراد هر تغییر رنگی که در دندان ها ایجاد می شود را جرم می نامند و برای رفع آن دندان های خود را جرم گیری می کنند در حالی که یکسری از تغییر رنگها بر روی دندان در واقع پوسیدگی هایی هستند که معمولا به صورت سیاه رنگ مشاهده می شوند و در مراحل پیشرفته به شکل حفره در می آیند.

یکسری از تغییر رنگها در ساختمان خود دندان وجود دارند که دائمی بوده و با جرم گیری از بین نمی روند این تغییر رنگها ناشی از مصرف دارو در زمان رشد جوانه دندان بوده و یا ناشی از نقص تکاملی دندان ها و کمبود املاح مختلف در زمان تشکیل دندان و یا ناشی از افزایش فلوراید آب است.

برخی تغییر رنگها ناشی از موادی است که مصرف می کنیم و رسوباتی که بر روی دندان تشکیل می شود. این رسوبات به صورت رنگدانه و جرم هستند که لثه را تخریب کرده و باعث لقی دندان ها می شود .

جرم های تشکیل شده بر روی دندان ها به مرور باعث آزردگی لثه و عقب نشینی لثه می شود. لثه ای که عقب نشینی کرده با جرم گیری جایگزین می شود و اینگونه از دید بیماران پنهان می ماند.هنگامی که بیمار برای جرم گیری مراجعه می کند لثه تحلیل رفته و بیمار احساس می کند جرم گیری باعث از بین رفتن لثه شده است.

موضوع دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد این است که موقع جرم گیری در هر صورت خونریزی اتفاق می افتد این امری طبیعی است ولی بیمار آن را به دلیل صدمه دیدن لثه هایش می داند و فکر می کند همین خونریزی ها به علت کنده شدن لثه ها از روی دندان است.

جرم دندان مانع رسیدن سرما و گرما به دندان می شود و دندان به مرور حساسیت خود را از دست داده و هنگامی که به جرم گیری می رویم ناگهان دندان درمعرض سرما و گرما قرار می گیرد و بیمار فکر می کند که جرم گیری باعث تخریب دندان و حساس شدن آن و تخریب لثه ها شده است.حساس شدن دندانها بعد از جرم گیری به مرور رفع می شود. بعد از جرم گیری حتما از دهانشویه مناسب استفاده کنید.

جرمگیری دندانها

راهی برای مقابله با لق شدن دندان ها

تأثیر دندان های نا زیبا بر سلامت روان کودک

برخی از والدین متاسفانه نسبت به سلامت دهان و دندان کودک بی اهمیتند که این امر ممکن است باعث ضعف اعتماد به نفسکودکان گردد. جلوگیری از پوسیدگی دندان در کودکان اهمیت زیادی دارد زیرا پوسیدگی دندان ها در کودکان کاهش اشتها، رشد و کم خونی آن ها می شود.

امروزه پزشکان می توانند با بی هوشی اطفال زیر دو سال بیماری های دهان و دندان را از همان سنین ابتدایی درمان کنند متناسب با سن کودک، شیوه های مرتب سازی دندان ها توسط متخصص ارتودنسی مشخص می شود.

راهکاری نوین برای درمان عفونت لثه

پیوره، از شایع ترین بیماری های دهان و دندان هاست که سبب بروز عفونت در ناحیه لثه ها و سایر نسوج نگه دارنده دندان، می شود و موجب افتادن دندان خواهد شد. عفونت لثه به دلیل باکتری های بافت های اطراف دندان است که موجب عفونت و در نتیجه تورم می شود.

این باکتری ها به استخوان های محافظ دندان آسیب وارد می کنند و باعث افتادن دندان می شوند. در این شرایط احتمال حمله قلبی و سکته مغزی افرایش می یابد.

محققان با مطالعه روی خواص ضد میکروبی نیترید سیلیکون توانستند نوعی سرامیک با خواص کاهش هسته سلول های باکتریایی را شناسایی کنند. نتایج تحقیقات جدید ثابت کرد نیترید سیلیکون برای بیماری های حاد لثه مناسب است.

قرار گرفتن این ماده روی لثه به مدت ۶ روز سبب تغییر متابولیسم باکتری های عامل این التهاب می شود. گرچه درمان های دیگر برای بهبود این بیماری مؤثر هستند، اما نتایج تحقیقات جدید ثابت می کند که نیترید سیلیکون برای بیماری های حاد لثه بسیار عالی خواهد بود. 

منبع: سایت نمناک

در مراجعه به دندان پزشکی چه مواردی را باید با دندان پزشک خود در میان بگذارید؟

پس از اینکه مهمترین ویژگی های یک دندان پزشک خوب را چک کردید سپس با روش های ذکر شده یک کلینیک دندان پزشکی خوب را انتخاب کردید، نوبت به چکاپ دندانی میرسد. اگر شما نیز جزو آن دسته از افراد هستید که شانس پیدا کردن یک دندان پزشکی خوب در تهران را داشته اید مرحله بعد چکاپ دندانی است.

قبل از مرجعه به دندان پزشک چه کار کنیم؟

لازم است حتماً یک عکس OPG از دندان های خود همراه داشته باشید. خیلی وقت ها برخی از پوسیدگی های دندانی و عمق پوسیدگی ها با معاینه عادی قابل تشخیص نیستند بنابراین بهتر است در هنگام معاینه کلینیکال دندان ها عکس OPG نیز به دندان پزشک خود تحویل دهید. دندان پزشک شما با معاینه و عکس OPG دندانی میتواند مشکلات مربوط به لثه و استخوان ها را هم بررسی کند.

کلمه OPG  مخفف عبارت  Ortho Pantomo Gram است. از مزایای عکس های OPG دندانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تشخیص بسیاری از پوسیدگی های دندانی و مشکلات لثه ها با عکس های دیحیتال دندانی OPG قابل تشخیص است.
  • عکس های دیجیتال دندانی OPG بلافاصله قابلیت رویت در دستگاه را دارند.
  • این عکس ها بلافاصله پس از گرفتن قابل ظهور هستند.
  • میتوان این عکس را برای دندان پزشک ارسال کرد اگر دندان پزشک دسترسی به رایانه نداشت نیز قابل پرینت میباشند.

در هنگام مراجعه به دندان پزشک باید چه مواردی چک شود؟

حتما لازم است یکسری اطلاعات را با دندان پزشک خود در میان بگذارید. مهمترین آن ها شامل

  • زمان مراجعه قبلی به دندان پزشک
  • نکات بهداشت دهان و دندان که فرد در طول روز رعایت میکند مانند استفاده از نخ دندان و دهان شویه و ….
  • آیا درد مشخص در نقطه ای از فک یا دندان ها وجود دارد و این درد با چه عواقبی از قبیل سرما و گرما یا ضربه ایجاد میشود.
  • آیا صبح ها با درد در فک و دندان ها از خواب بیدار میشویم (این مورد میتواند ناشی ازدندان قروچه باشد)
  • آیا سابقه خاص دندانی در خانواده وجود داشته( مانند از دست دادن زود هنگام دندان ها)
  • حتماً لازم است در خصوص بیماری هایی مانند قند و بیماری های سیستمیک قبل از شروع درمان به دندان پزشک خود اطلاع دهیم.
  • هر گونه مشکل قلبی، انعقادی، تنفسی و مشکلات مربوط به غدد داخلی باید با دندان پزشک درمیان گذاشته شود.
  • سابقه اعتیاد یا مصرف مواد مخدر یا آمیزش های جنسی غیر نرمال
  • سابقه حساسیت

 

برای پیدا کردن یک دندان پزشک خوب چه راه هایی داریم؟

اگر ایمپلنت های دندانی را فاکتور بگیریم، دندان های ما جزئی غیر قابل جایگزینی در دهان ما هستند. بسیاری از ما برای یافتن خدمات زیبایی و بهداشتی زمان زیادی را صرف جستجوی بهترین ها میکنیم. اما آیا برای پیدا کردن یک دندان پزشکی معتمد و متخصص نیز همین قدر زمان میگذاریم؟

از طرفی با توجه به بالا بودن هزینه های دندان پزشکی در تمام دنیا آیا به صرفه نیست با مراجعه به یک دندان پزشکی خوب با قیمت مناسب از مراجعه مجدد برای همان درمان جلوگیری کنیم.

بسیاری از بیماران پس از مراجعه به کلینیک های دندان پزشکی غیر متخصص با قیمت های بسیار پایین اقدام به دریافت خدمات درمانی کرده اند، سپس با بروز مشکلات عدیده مجبور به مراجعه به کلینیک دندان پزشکی تبسم مهر و درمان مجدد شده اند. حتما شما هم مواردی از قبیل افتادن پر شدگی دندان و نیاز به عصب کشی مجدد را از اطرافیان خود شنیده اید. پس لطفاً برای یافتن یک دندان پزشک خوب در تهران زما کافی بگذارید.

 پیدا کردن یک دندان پزشک ارزان قیمت وخوب در تهران کار بسیار دشواری است. اما آیا دندان های شما ارزش صرف وقت و هزینه مناسب را ندارند؟

لطفاً گول تبلیغات پیامکی ارزان قیمت برخی دندان پزشکان را نخورید!!!

اولین قدم برای آشنایی با بهترین دندان پزشک در تهران جویا شدن و پرسش از دوستان و آشنایان است. حتماً اطراف شما نیز افرادی هستند که با مراجعه به دندان پزشکان خوب در تهران از بهترین خدمات دندان پزشکی بهره مند شده اند. اما مهم است بدانید هر پزشک در یک حیطه خاص تخصص دارد و لازم است حتماً قبل از مراجعه از زمینه تخصص دندان پزشک خود مطمئن شوید.

راه حل دیگر برای یافتن بهترین دندان پزشکان تهران استفاده از شبکه های اجتماعی است. شما میتوانید با جستجو در شبکه های اجتماعی یک یا دو کاندید مورد نظر خود را پیدا کرده و سپس با مراجعه به هرکدام بهترین دندان پزشک را انتخاب کنید.

با جستجو در سایتهای اینترنتی نیز میتوانید تا حدودی اطلاعات مفید راجب به دندان پزشکان کسب کنید. با مراجعه به وب سایت کلینیک های دندان پزشکی از زمینه تخصصی دندان پزشکان و میزان توجه آن ها به مسائل بهداشتی تا حدودی اطلاعات کسب میکنید.

ممکن است برخی از شما با تغییر محل زندگی خود دسترسی به دندان پزشک خوب خود را از دست بدهید. در این صورت میتوانید از دندان پزشک فعلیتان در خصوص معرفی بهترین دندان پزشکان در محل سکونت جدید خود کمک بگیرید.

تلویزیون هم میتواند یک کانال معتبر برای پیدا کردن یک دندان پزشک خوب در تهران باشد.

اما قبل از اینکه تصمیم قطعی خود را برای انتخاب بهترین دندان پزشک بگیرید لازم است با پزشک خود ملاقات کنید، از نگرانی ها و ترس های خود صحبت کنید و تجربیات قبلی خود از دندان پزشکی را با او درمیان بگذارید.

تمامی نکاتی که لازم است یک کلینیک دندان پزشکی خوب دارا باشد را میتوانید در مقاله ای در سایت تبسم مهر بخوانید.

در نظر داشته باشید داشتن یک رابطه خوب با دندان پزشک لازمه داشتن دندانهایی سالم است. پس در انتخاب دندان پزشک خود دقت کنید.

۵ دلیل خونریزی لثه ها

آیا شما هم هنگام مسواک زدن یا استفاده از نخ دندان خون مشاهده کردیده اید؟ اولین نشانه بیماری لثه، خونریزی از لثه‌ها هنگام مسواک زدن و خوردن مواد غذایی است.

خونریزی لثه میتواند دلایل متعددی از قبیل: التهاب لثه ، عادات بد بهداشتی و … داشته باشد که در ادامه به توضیح مختصری از هر کدام میپردازیم.

التهاب لثه:

زمانی که پلاک دندانی ( تجمع باکتری ها روی دندان) شکل میگیرد به مرور لثه متورم و ملتهب میشود. یکی از نشانه های التهاب لثه خونریزی لثه ها هنگام مسواک زدن و کشیدن نخ دندان است. اگر به خونریزی لثه ها توجه نشود به مرور زمان باعث تحلیل لثه ها خواهد شد.

مصرف سیگار:

سیگار کشیدن اکسیژن موجود در لثه را کاهش میدهد و به همین سبب عفونت های لثه در افراد سیگاری دیرتر خوب میشود. هچنین سیگار باعث مخفی شدن خونریزی لثه نیز می‌گردد که بسیار خطرناک است.

مصرف برخی داروها:

برخی از داروها مانند داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد بارداری، داروهای قلبی و فشار خون میتوانند باعث خونریزی لثه ها گردند. داروهایی که استفاده میکنید را به دندان پزشک خود اطلاع دهید.

عادات بد بهداشتی:

داشتن روتین مناسب بهداشتی برای حفظ سلامت دندان بسیار مهم است. مسواک زدن مرتب و صحیح و استفاده از نخ دندان باعث جلوگیری از بیماری های لثه میشود. به خاطر داشته باشید لثه بافت بسیار لطیفی دارد. اگر یک مسواک زبر به لثه هایتان بکشید، دچار التهاب و خونریزی خواهند شد پس بهتر است از مسواک های نرم استفاده کنید.

رژیم غذایی نامناسب:

بارها و بارها در مقالات مختلف خواندیم که مصرف میوه و سبزی برای حفظ سلامت مهم است. دندان ها و لثه ها نیز از این قاعده مستثنا نیستند. کمبود ویتامین کا نیز ممکن است باعث خونریزی لثه شود.

عفونت لثه می‌تواند سبب تخریب استخوان‌ دهان و بافت نگهدارنده دندان شود، همچنین عفونت‌های لثه در صورت پیشروی می‌تواند روی دریچه و بافت قلب و همچنین کلیه‌ها عوارض داشته باشد. چنانچه در هنگام مسواک زدن یا کشیدن نخ دندان خونریزی لثه دارید بهتر است که با دندان پزشک خود در میان بگذارید، بر طرف کردن به موقع خونریزی لثه از فرسایش لثه ها جلوگیری خواهد کرد.

 

اصول ۱۰،۱۴،۱۷ و ۱۸

سفید نشدن دندان ها در حالی که مسواک میزنیم، چرا؟

خیلی از مهره داران در داخل دهانشان ساختارهایی با رنگ سفید وجود دارد که آن ها را دندان مینامند.دندان ها کار تکه تکه کردن و جویدن را بر عهده دارند و جنس ساختشان از استخوان نیست.دو بار مسواک زدن در هر شبانه روز برای هر فردی لازم است اما چرا با اینکه مسواک میزنیم دندان هایمان رنگ سفیدی به خودشان نمیگیرند؟
چای‌ سیاه یا قهوه‌ای معمولا رنگ دندان‌ها را زرد یا خاکستری می‌کنند اما چای‌های سبز و کم ‌رنگ‌تر نیز این تأثیر را دارند. برای جلوگیری از این مشکل، ۳۰ دقیقه بعد از خوردن هر ماده غذایی که امکان آسیب زدن را دارد، دندان‌ها را مسواک بزنید.
آیا تا به حال احساس کرده ‌اید صرف ‌نظر از اینکه چند بار مسواک می ‌زنید، همچنان دندان هایتان سفید نیستند؟ اگرچه می ‌دانید قهوه، نوشابه، انواع توت ‌ها، سس سویا، سرکه بالزامیک باعث زردی دندان هایتان میشوند اما ‌آن‌ ها تنها مقصران در این زمینه نیستند.

۹ عامل آب زیرکاه را که رنگ دندان‌ هایتان را تغییر میدهند

لیموناد

در حالی که این نوشیدنی در یک روز گرم حسابی می چسبد اما ترکیب اسید و شکر موجود در آن می‌تواند حسابی برای لبخندتان بد باشد. خاصیت اسیدی لیموناد باعث ساییده شدن یا از بین رفتن مینای دندان می‌شود. هنگامی که مینای دندان ساییده شود یا به طور کلی از بین برود، دندان‌تان به لایه‌ زیرین خود به نام عاج دندان می‌رسد که این لایه بسیار زردرنگ است. 

نوشیدنی‌‌های ورزشی

هرچند نوشیدنی گاتوراد آبی، رنگ بسیار رقیق‌تری نسبت به قهوه و چای دارد، اما نوشیدن‌ آن می‌تواند دندان ‌هایتان را کدر کند. سطح بالای قند در این نوشیدنی باعث رشد انواع باکتری ‌ها می شود، به همین علت نه تنها باعث لک شدن و زردی دندان‌هایتان می‌شود بلکه به دلیل حجم قندش باعث بروز پوسیدگی نیز می‌گردد.

نوشیدنی و اسموتی‌های سبز

اسموتی و نوشیدنی‌های سبز هرچند برای بدن‌تان مفید هستند اما بستگی دارد از چه طریقی آن‌‌ها را می‌نوشید و ممکن است روش انتخابی‌تان چندان به درخشان بودن دندان‌ها کمک نکند. یک قانون کلی می‌گوید که هرآنچه لباس‌‌تان را لک کند و به سختی پاک شود، باعث لک شدن دندان‌‌هایتان نیز می‌شود. اسموتی‌ها معمولا حاوی انواع توت‌‌های روشن و سبزیجاتی هستند که پتانسیل لک کردن دندان‌ها را دارند. اما خبر خوب این است که شما مجبور نیستید از قسمت خوشمزه‌ صبحانه‌تان چشم‌پوشی کنید، نوشیدن هر آبمیوه یا اسموتی‌ با یک نی ضخیم به جلوگیری از لک شدن و زردی دندان‌‌ها کمک می‌کند.

چای سبز

چای‌ سیاه یا قهوه‌ای معمولا رنگ دندان‌ها را زرد یا خاکستری می‌کنند اما چای‌های سبز و کم ‌رنگ‌تر نیز این تأثیر را دارند. برای جلوگیری از این مشکل، ۳۰ دقیقه بعد از خوردن هر ماده غذایی که امکان آسیب زدن را دارد، دندان‌ها را مسواک بزنید. (مسواک زدن دندان‌ها کمتر از ۳۰ دقیقه بعد از خوردن یا نوشیدن غذایی اسیدی، در واقع باعث پوسیدگی بیشتر آن‌ها می‌شود).

شربت سرفه

شربت نارنجی رنگ DayQuil چیزی بیشتر از یک طعم گس در دهان شما باقی می‌گذارد. شربت سرفه‌های رنگارنگ، حاوی شکر هستند که عامل پوسیدگی دندان‌ها است. اگر بیشتر از مقدار مناسب از این داروها مصرف کنید، باعث زردی دندان‌‌هایتان ‌می‌شود.

استخر

باید به تمام شناگران حرفه‌‌ای بگوییم شاید استخر دلیل آن لکه‌ قهوه‌ای رنگ نه چندان جالبی باشد که در لبخندتان دیده‌ اید. وقتی که شما یک شناگر هستید به تعداد دفعات زیادی دهان‌تان را در آب باز می‌کنید یا آب وارد دهان‌تان می‌شود که مواد شیمیایی ضدعفونی کننده در آب استخر باعث ایجاد لک قهوه ‌ای روی دندان‌ها می‌شود. توجه داشته باشید که این تنها در صورتی است که بیشتر از ۶ ساعت در هفته داخل آب حاوی مواد شیمیایی ضد عفونی کننده باشید، که مسلما این امر در تابستان ممکن است.

آسیب ‌های ناشی از ضربه دیدن

دندان شکسته شده می‌تواند باعث درد زیادی در طول دوره‌ درمان یا بعد از آن باشد اما اگر شما در حین ورزش باعث آسیب دیدن دندان‌هایتان شوید ممکن است درخشش لبخندتان نیز تحت تأثیر قرار بگیرد. هر ضربه‌ای که به دندان‌تان وارد شود، می‌تواند موجب از بین رفتن عصب دندان و درنتیجه خاکستری شدن آن شود.

برخی از داروها

ضربه و صدمات تنها دغدغه‌ ما برای لک شدن دندان‌‌ها نیستند. مصرف برخی از داروها برای طولانی مدت یا تحت درمان‌‌های جدی مانند شیمی درمانی یا رادیوتراپی قرار گرفتن، می‌تواند جریان خون را به سمت دندان تغییر داده و از درون رنگ آن را به خاکستری تغییر دهد.

نکات بیشتر را میتوانید در مقاله ” حـقـایـق۷ گـانـه لبـخـنـدهـای زیـبـا” مطالعه کنید.

نکاتی طلایی برای داشتن لبخندی زیبا به سفیدی مروارید

حفظ سلامت دندان ها با این نکات

ترمیم مجدد دندان ها و بطور کلی هزینه های دندانپزشکی از جمله سنگین ترین هزینه های درمانی است. به همین سبب حفظ سلامت دندان ها از مهم ترین نکاتی است که باید برای نگهداری از آن بکوشید. در این مطلب به معرفی برخی خوراکی ها برای حفظ سلامت دندان ها و مراقبت از آنها می پردازیم.

آدامس‌ فلورایددار

به نظر می‌رسد که در دنیای رنگارنگ و چسبناک آدامس‌ها، باید اتفاقات خوشایندی افتاده باشد که کارشان از تفریحی شاد و بچگانه به مطب‌های دندانپزشکی کشیده است! اگر شما بخواهید از پوسیدگی دندان‌هایتان پیشگیری کنید، آدامس‌ها به شما کمک می‌کنند. آدامس‌هایی در بازار وجود دارند که حاوی «فلوراید» هستند. فلوراید را اغلب به آب آشامیدنی شهر‌ها، نمک، شیر و شکر می‌افزایند. فلوراید روند پوسیدگی دندان را متوقف می‌کند و همچنین پوسیدگی‌هایی را که در مراحل اولیه و ابتدایی خود هستند، ترمیم می‌کند. امروزه به «آدامس‌های بدون قند» فلوراید افزوده‌اند. وقتی شما این آدامس‌ها را در دهان می‌گذارید و می‌جوید، فلوراید از آدامس آزاد شده و در سطح مینای دندان شما می‌نشیند و به تدریج جذب ساختار دندان شده و مینای دندان‌تان را مقاوم می‌کند.

منظور از «آدامس بدون قند» این نیست که این آدامس‌ها شیرین نیستند؛ بلکه برعکس، حتی ممکن است از آدامس‌های معمولی هم شیرین‌تر باشند! تنها تفاوت این آدامس‌ها با آدامس‌های معمولی در این است که شیرین‌کننده‌های مصنوعی که به «قند‌های تخمیر نشدنی» معروف‌اند، در آنها استفاده شده است: اریتریول، ایزومالت، سوربیتول، زایلیتول و مانیتول از جمله این قند‌های تخمیرنشدنی هستند. این شیرین‌کننده‌ها (قند‌های تخمیرنشدنی) در نوشابه‌های رژیمی هم استفاده می‌شوند.

اگر آدامس دارای قند معمولی باشد، قند در اختیار باکتری‌های پوسیدگی‌زای دندان قرار گرفته و این باکتری‌ها با تولید اسید، باعث معدنی‌زدایی و در اصطلاح پوسیدگی دندان‌ها می‌شوند ولی قند‌های تخمیرنشدنی نمی‌توانند به وسیله باکتری‌های پوسیدگی‌زا تجزیه شوند و از آنها اسیدی حاصل نمی‌شود و در نتیجه باعث پوسیدگی دندان نمی‌شوند. به همین دلیل است که دندانپزشکان جدیدا در کنار مسواک و خمیردندان، «آدامس‌های بدون قند و فلورایددار» را به بیماران‌شان توصیه می‌کنند.

ژل فلورایددار

در مطب‌های دندانپزشکی ژل‌های خاصی به نام ژل فلوراید وجود دارد. ثابت شده است که کاربرد موضعی فلوراید به خصوص توسط دندانپزشک، باعث کاهش میزان پوسیدگی به خصوص در کودکان می‌شود. در نتیجه کاربرد موضعی فلوراید برای کودکان و نوجوانان در مطب‌های دندانپزشکی اکیدا توصیه می‌شود. دندانپزشک بعد از تعیین میزان استعداد ابتلای بیمار به پوسیدگی و احیاناً انجام درمان‌های لازم اولیه مثل حذف پوسیدگی‌ها، درمان با فلوراید را انجام می‌دهد. در این نوع از استفاده از فلوراید دندانپزشک شما ابتدا سعی می‌کند که پوسیدگی‌های دندان‌های شما را درمان کند، سپس از دهان شما قالب‌گیری کرده و قاشقک‌های مخصوصی برای درمان دندان‌های‌تان با فلوراید آماده می‌کند. گاهی هم این قاشقک‌ها به صورت آماده در مطب وجود دارند، سپس ژل فلوراید در این قاشقک‌ها گذاشته شده و روی دندان‌های شما قرار داده می‌شود و چند دقیقه می‌ماند. در این مدت نباید بزاق به دندان‌های‌تان برسد، سپس ژل از روی دندان‌های‌تان پاک می‌شود. لازم است شما تا چند ساعت پس از این درمان از خوردن و آشامیدن خودداری کنید تا فلوراید جذب دندان‌های‌تان شود. دندانپزشکان می‌گویند بهتر است شما هر سال این درمان را انجام دهید تا با این روش فلوراید کافی به دندان‌های‌تان برسد. این روش به خصوص به کودکان و نوجوانان توصیه می‌شود تا دندان‌های‌شان از همان ابتدا مقاوم شود و در برابر پوسیدگی در امان باشد. دقت کنید که این روش و این ژل‌ها باید حتما در مطب و زیر نظر دندانپزشک انجام شود تا از بلعیدن کنترل نشده مقدار زیاد فلوراید توسط کودک پیشگیری شود.

خمیر دندان دارای فلوراید

خمیردندان فلورایددار

استفاده از خمیردندان در هنگام مسواک زدن فواید متعددی ازجمله سفید شدن دندان‌ها، ایجاد طعم و بوی خوش در دهان و… دارد، اما اصلی‌ترین و مهم‌ترین فایده خمیردندان، اثر آن در پیشگیری از پوسیدگی دندان‌هاست که به علت وجود ماده فلوراید در خمیر دندان‌هاست. تقریبا همه خمیردندان‌های داخلی و اکثر خمیردندان‌های خارجی فلورایددار هستند. اثر فلوراید خمیردندان در پیشگیری از پوسیدگی ثابت شده است و استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید اکیدا توصیه می‌شود. استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید می‌تواند بر حسب میزان خطر پوسیدگی دندانی، از این پوسیدگی‌ها جلوگیری کند. همه خمیردندان‌ها دارای میزانی از فلوراید هستند اما میزان فلوراید همه انواع خمیردندان‌ها کافی نیست. خمیردندان‌های مناسب از نظر میزان فلوراید دارای ۱۳۰۰ppm تا ۱۵۰۰ppm فلوراید هستند. طبق مطالعات انجام شده میزان اغلب خمیردندان‌های ایرانی حدود ۱۰۰۰ppm یا کمتر است. بنابراین به کارخانه‌های سازنده خمیردندان توصیه می‌شود که در برخی محصولات خود به صورت انتخابی میزان فلوراید را افزایش دهند. نکته قابل توجه به خصوص در استفاده بچه‌ها از خمیر دندان این است که، فلوراید اولا ماد‌ه‌ای سمی است و در صورتی که بیش از حد مجاز بلع شود، ممکن است به مسمومیت منجر شود و ثانیا، اگر میزان فلوراید دریافتی بیش از حد باشد، به ایجاد لکه‌های سفید روی دندان‌ها منجر می‌شود که به آن فلوروزیس می‌گویند.

دهانشویه‌ فلورایددار

در حال حاضر دهانشویه‌های فلورایددار (مثل همان دهانشویه‌هایی که در مدارس استفاده می‌شوند) در کنار ژل‌ها و خمیر دندان‌های فلورایددار و چند محصول دیگر در دسترس قرار دارند و باعث عملکرد موضعی فلوراید می‌شوند. استفاده از دهانشویه‌های فلورایددار یکی از روش‌های موضعی استفاده از فلوراید است که هم‌اکنون نیز طرح همگانی استفاده از آن در مدارس کشور در حال اجراست. این طرح به صورت استفاده یک روز در هفته از دهانشویه توسط دانش‌آموزان با نظارت مسوولان مدارس انجام می‌شود. استفاده از هر گونه دهانشویه فلورایددار برای کودکان زیر ۶ سال ممنوع است، مگر اینکه دندانپزشک تجویز کند. چون کودکان این دهانشویه را می‌بلعند و باعث مسمومیت آنها با این ماده می‌شود. اگر شما این دهانشویه را از داروخانه می‌خرید، هفته‌ای یک بار از آن استفاده کنید.

آبنبات‌ فلورایددار

این آبنبات‌ها حاوی شیرین‌کننده مصنوعی هستند و در عین حال با مکیدن‌شان فلوراید در دهان شما آزاد کرده و روی دندان‌های‌تان رسوب می‌کند.

حـقـایـق۷ گـانـه لبـخـنـدهـای زیـبـا

۷ عادت غذایی که به سلامت دندانهای شما کمک می کنند

داشتن دندان هایی سفید، زیبا و سالم نه تنها چهره شما را جوانتر و شاداب تر نشان می دهد، بلکه باعث می شود شما هر لحظه و هر ثانیه احساس کنید که سلامت هستید و از این احساس تان لذت ببرید. دندان پزشکان آمریکایی معتقدند که ۲۵ درصد از افراد ۳۵ تا ۵۹ساله این کشور، اهمیت چندانی به وضعیت دهان و دندانشان نمی دهند و طبیعتا این موضوعمی تواند برای آنها گران تمام شود. اگر شما دوست ندارید که جزو این ۲۵ درصد باشید، این ۷ توصیه غذایی برای دندان ها را خوب به خاطر بسپارید تا لبخند زیباتری داشته باشید.

 

  1. مصرف کربوهیدرات ها (قندها) را به وعده های اصلی غذایی تان محدود کنید

خیلی ها فکر می کنند که فقط مصرف شیرینی و شکلات باعث پوسیدگی یا خراب شدن دندان آنها می شود اما محققان می گویند که کربوهیدارت هایی مانند سیب زمینی یا حتی بیسکوییت های کم شیرین و سبوس دار هم می توانند دندان های شما را خراب کنند! به عقیده پژوهشگران کربوهیدرات ها پس از مصرف در بدن تبدیل به قند ساده میشوند و اگر به همین خاطر تکه ای نان، سیب زمینی یا بیسکوییت هنگام جویده شدن بین دندان های یا لثه شما گیر کند، می تواند به مرور زمان دندان هایتان را خراب کند و از بین ببرد. بنابراین دندان پزشکان آمریکایی به همه افراد توصیه می کنند که مصرف کربوهیدرات ها را به وعده های اصلی غذا محدود کنند چون بعد از صرف وعده اصلی غذا،معمولا افراد آب می خورند، مسواک می زنند یا از نخ دندان استفاده می کنند و همه اینکارها باعث خارج شدن تکه های ریز باقیمانده غذا از لابه لای دندان ها و لثه می شود.

 

  1. بلافاصله بعد از نوشیدن نوشابه مسواک نزنید

هرگز بلافاصله بعد از نوشیدن نوشابه ای گازدار یا اسیدی، دندان هایتان رامسواک نزنید زیرا اسید نوشیدنی شما با مواد تمیزکننده خمیر دندان ترکیب می شود واین امر فاسد شدن و از بین رفتن مینای دندان تان را در پی خواهد داشت. شما میتوانید برای محافظت از دندان هایتان پس از مصرف انواع نوشابه ها یک لیوان آب ساده را در دهانتان قرقره کنید یا دندان هایتان را با آب خالی بشویید.

 

  1. نوشیدنی های حاوی ویتامین C بنوشید؛ البته با نی!

ویتامین C یکی از مهم ترین ویتامین ها برای شادابی پوست و حفظ سلامت لثه هاست. اما نوشیدنی های حاوی این ویتامین حالت چسبندگی و شیرین دارند و میتوانند به راحتی به سطح دندان های شما بچسبند و باعث فساد آنها شوند. دندان پزشکان نیویورکی معتقدند که افرادی که حداقل ۱۸۰ میلی گرم ویتامین C در روز مصرف می کنند،۲۵درصد کمتر از کسانی که کمتر از ۶۰ میلی گرم ویتامین C در روز می خورند، به بیماری های لثه مبتلا می شوند. بنابراین شما باید برای حفظ سلامت لثه و دندانهایتان، روزی ۱۸۰ میلی گرم ویتامین C را البته با نی بنوشید.

 

  1. بیشتر چای بنوشید

هر چند که تا به حال بسیاری از افراد اعتقاد داشتند که رنگ چای باعث از بین رفتن زیبایی دندان هایشان می شود اما متخصصان دانشگاه شیکاگو می گویندکه پلی فنول های موجود در چای سیاه یا سبز باعث جلوگیری از به وجود آ مدن حفره دردندان ها و بیماری های لثه می شوند. آنها معتقدند که همه افراد می توانند برای پیشگیری از تیره شدن رنگ دندان هایشان پس از نوشیدن چای، کمی آب در دهانشان بچرخانند و با این کار رنگ چای را از بین ببرند.

 

  1. تا می توانید، کلسیم بخورید

همان طور که مصرف کلسیم برای استحکام استخوان ها اهمیت دارد،این ماده معدنی مفید می تواند سلامت و استحکام لثه و دندان های شما را هم تضمین کند. محققان می گویند که مصرف ۸۰۰ میلی گرم کلسیم در روز تا ۳۰ درصد بیماری های لثه را در افراد کاهش می دهد. از طرف دیگر، بد نیست که بدانید هر چقدر شما در روز کلسیم مصرف کنید این کلسیم در استخوان ها و دندان هایتان ذخیره می شود و آنها را قوی ومحکم می کند. بنابراین پژوهشگران توصیه می کنند که به میزان لازم شیر، پنیر، لبنیات و ماست بخورید چون این خوراکی ها منابع خوبی برای دریافت کلسیم هستند.

 

  1. موقع شنا مراقب دندان هایتان باشید

شاید برایتان جالب باشد که بدانید یکی از مهم ترین دلایل فساد دندان ها بین شناگران، کلر موجود در آب استخرها است. دکتر مت مسینا، دندان پزشک وعضو جامعه دندان پزشکان آمریکا می گوید: اگر شما یک شناگر حرفه ای هستید یا به طورمنظم به استخر می روید، مراقب باشید که هنگام شنا کردن دهانتان بسته باشد تا آب پراز کلر استخر داخل دهانتان نرود. اگر هم به صورت اتفاقی کمی از آب استخر را خوردید، توصیه میشود بلافاصله دهان و دندان هایتان را با آب خالص و تمیز بشویید تا با این کار ازپوسیدگی دندان هایتان جلوگیری کنید.

 

  1. غلات کامل و سبوس دار را در سبد خریدتان بگنجانید

غلات سبوس دار،بیمه نامه دندان ها هستند! آنها معتقدند که مصرف منظم غلات سبوس دار علاوه بر سلامتدهان و دندان، سلامت قلب شما را تضمین می کنند و جلوی ابتلا به دیابت را هم میگیرند. براساس نتایج مطالعات انجام شده ابتلا به عفونت لثه و فساد دندان ها درافرادی که هر روز غلات سبوس دار می خورند، ۲۳ درصد کمتر از سایرین است. بیسکوییت وماکارونی سبوس دار و برنج قهوه ای می توانند گزینه های مناسبی برای حفظ سلامت دندانهایتان باشند.

پوسیدگی دندان کودکان

پوسیدگی زودرس دندان ها در کودکان

پوسيدگي زودرس دندان ها در دوران كودكي نوعي پوسيدگي در دندان شيرخواران و كودكان مي باشد كه به عنوان يكي از معضلات دنداني در اين دوران شيوع بالايي دارد، به طوري كه مي تواند منجر به درد، عفونت، تداخل با غذا خوردن، افزايش خطر پوسيدگي جديد در دندان هاي شيري و دائمي و نهايتاً تأثيرات بدتري در رويش دندان هاي دائمي گردد. اين مسائل مي‌تواند در محدوده اي از دمينراليزاسيون تا از دست دادن ساختمان دندان يا تخريب كامل تاج متفاوت باشد، اين روند پوسيدگي ديناميك و فعال بوده كه با دوره هاي متفاوت تخريب و ترميم مشخص  مي گردد. طبق تعريف آكادمي دندانپزشكي آمريكا پوسيدگي و خراب شدن زودرس دوران كودكي به وجود يك يا چند سطح پوسيده حفره دار يا بي حفره، دندانهاي شيري از دست رفته به علت پوسيدگي يا ترميم شده در كودكان گفته مي شود.

اهمیت دندان های شیری

به طوركلي تا پايان نوپايي ۵۰ درصد كودكان داراي يك يا چند دندان شيري پوسيده مي باشند ولي اهميت اين دندان ها نبايد مورد غفلت قرار گيرد، چراكه بر طبق آنچه گفته شد، سالم بودن دندان ها در دوران كودكي سهم بسزايي در رويش دندانهاي دائمي سالم، تغذيه سالم و زيبايي ظاهري فرد دارد.

عوامل تاثیر گذار بر دندان های شیری

عواملي همچون سوء تغذيه، استعداد ژنتيكي، عملكرد ضعيف بهداشتي، عادات خاص غذايي، وجود ارگانيسم هاي مؤثر بر پوسيدگی، كمبود فلورايد و ويتامين دی، مصرف زياد قند و تغذيه طولاني مدت با شيشه شير و عوامل ديگري مانند سن كودك، جنس و محل سكونت كودكان در  خراب شدن دندان ها مؤثر هستند.

شیوع پوسیدگی دندان های شیری

سازمان بهداشت جهاني پوسيدگي دندان ها در سنين  كودكي را به عنوان يك مشكل سراسري و با شيوعي بين ۶۰ تا۹۰ درصد اعلام كرده است بر اساس اطلاعات آماري مربوط به كشورهاي اروپايي، ۶۱ درصد كودكان ۶ تا ۱۲ ساله حداقل يك دندان پوسيده دارند و به علت شيوع وسيع پوسيدگي در تمام طبقات اجتماعي اين بيماري مي تواند بار مالي زيادي بر جامعه تحميل كند، با توجه به اينكه دندانهاي دائمي در سنين ۶ تا ۷ سالگي شكل مي گيرند، اهميت مراقبت از دندان ها و جلوگيري از پوسيدگي در آن ها و تأثيري كه بر شكل گيري دندانهاي دائمي دارند بسيار حائز اهميت بوده و موردتوجه است.

توصیه هایی برای مراقبت از دندان کودکان

خانواده ها و والدين بايد بدانند مراقبت از دندان هاي كودك بايد از دوران بارداري مادر آغاز گردد وكودكاني كه از مادراني با پوسيدگي هاي دنداني متعدد متولد میشوند به پوسيدگیهای بيشتري در مراحل بعدي زندگي خود مبتلا مي‌گردند. ميكروب‌هاي پوسيدگي زا براي اولين بار معمولاً از طريق استفاده از قاشق يا شيشه شير از دهان مادر به كودك منتقل مي شوند، لذا بعد از رويش دندان ها بايد تا حد امكان از تغذيه نوزاد در حين خواب با شير پرهيز كرد، ملاقات منظم دندان پزشكي از ابتداي رويش دندان هاي شيري كودك و خصوصاً با رويش اولين دندان دائمي يعني دندان آسياي اول يا دندان ۶ بايد صورت گيرد، اين دندان بلافاصله بعد از آخرين دندان شيري و در سن حدود شش سالگي رويش مي يابد و بيشترين احتمال ابتلا به پوسيدگي را دارد. آكادمي دندانپزشكي كودكان و انجمن دندان پزشكان و آكادمي دندان پزشكان عمومي آمريكا، همگي توصيه مي كنند كه حتماً شش ماه پس از رويش دندان هاي كودك قبل از يك سالگي به دندانپزشكي مراجعه کرد. براي پيشگيري از پوسيدگي خصوصا دندانهاي شيري در كودكان، انجام اقدامات دندانپزشكي همچون فيشور سيلانت و فلورايد درماني مي باشد. درروش فيشور سيلانت با يك لايه نازك از مواد همرنگ دندان، شيارهاي عميق سطح دندان پوشانده مي شود و درنتيجه از تكثير باكتري هاي پوسيدگي زا در شيار هاي دندان جلوگيري مي كند.

بی حسی و بی هوشی کودکان

بیهوشی و بی‌حسی کودکان در دندان پزشکی

همواره والدین از ترمیم دندان کودکان با بیهوشی و بی حسی ابراز نگرانی میکنند. این امری است طبیعی زیرا با آگاهی از عوارض مخصوصاً بیهوشی جهت دندان پزشکی برای کودکان، مگر در موارد خاص والدین رضایت به این کار نخواهند داد. در ادامه با ارائه توضیح مختصری از روال کاری کلینیک دندان پزشکی تبسم مهر سعی شده تا حد امکان نسبت به ایجاد اطمینان خاطر در والدین قدم برداشت.

بیهوشی کودکان

در کلینیک دندان پزشکی تبسم مهر بی هوشی کودکان برای درمان دندان پزشکی انجام نمی‌گردد. ولی اگر کودکی سن کمی داشته باشد و تعداد دندان های خراب کودک نیز بالا باشد برای جلوگیری از مراجعه به دفعات کودک به دندان پزشکی و جلوگیری از وارد آمدن فشار روانی که باعث استرس شدید، ترس و دلهره و نا آرامی و ناراحتی کودک میگردد، به نفع کودک است که بیهوشی انجام گیرد. متأسفانه در برخی از کلینیک های دندان پزشکی حتی برای پر کردن یک دندان نیز از بیهوشی استفاده می‌شود. بیهوشی کودکان برای دندان پزشکی علاوه بر هزینه بالاتر برای سلامتی کودک بسیار خطرناک است.

بدلیل عوارض داروی بیهوشی، بیهوش کردن کودک به دفعات برای انجام درمان دندان پزشکی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

بی حسی دندان کودکان

روال کاری کلینیک دندان پزشکی تبسم مهر به گونه ایست که از ابتدا کار درمان دندان کودک بدون بی حسی انجام میشود، اگر دندان کودک حساس باشد یا کودک اجازه استفاده دکتر گودرزی از توربین را ندهد، یا دکتر از حرکات بدن کودک مثل مشت کردن دستان و یا پرش از روی صندلی متوجه درد کودک شود، بی حسی انجام میشود.

معمولاً اگر درمان با آب زیاد انجام شود و دکتر با سرعت کم کار درمان را انجام دهد، کودک درد نخواهد داشت و تا زمانی که درد کودک از درد تزریق بیحسی کمتر باشد، بی حسی انجام نمیشود، اما اگر میزان درد طوری باشد که بچه در رنج باشد بیحسی صورت میگیرد.

لمینیت دندان

تفاوت لمینیت سرامیکی و کامپوزیتی دندان

 عموماً افرادی که به کلینیک مراجعه میکنند روش های لمینیت و کامپوزیت را دو روش متفاوت زیبایی دندان میدانند، در صورتی که به طور کلی لمینیت دندان  یک روش دندان پزشکی زیبایی است که در آن یک پوسته یا لایه به رنگ دندان از جنس سرامیک یا کامپوزیت بر روی سطح دندان های شما قرار می گیرد.

معمولاً در جامعه ما منظور افراد از لمینیت ، لمینیت سرامیکی و منظور افراد از کامپوزیت، لمینیت کامپوزیتی است.

 

چه زمانی از لمینیت استفاده میشود؟

  1. بلند کردن دندان های کوتاه
  2. تصحیح طرح لبخند
  3. تصحیح بد رنگی و بد شکلی دندان ها بدون ارتودنسی در فک بالا و پایین
  4. بستن فاصله بین دندان ها
  5. افزایش زیبایی و شفافیت داندان ها

 

کامپوزیت دندانی چیست؟

همانطور که قبلاً اشاره کردیم لمینیت به دو صورت  لمینیت سرامیکی و کامپوزیت لمینیت انجام میگیرد.

لمینیت کامپوزیتی نوعی لمینیت دندانی است که در داخل کلینیک انجام میشود، میزان تراش کمی دارد و میتواند بد شکلی ها و بد رنگی‌های دندانی را تا حدی جبران کند اما نسبت به لمینیت سرامیکی درخشندگی کمتر و استحکام کمتری دارد.

 

سرامیک دندانی چیست؟

لمینیت سرامیکی معمولاً در برخی از نقاط دندانی تراش بیشتری نیاز دارد. نصب لمینیت سرامیکی چند مرحله دارد ابتدا تراش دندان ها انجام میگیرد پس از اتمام تراش ها قالبگیری از دندان ها صورت میگیرد، سپس طبق قالب در لابراتوار لمینیت سرامیکی آماده میشود و در داخل کلینیک روی دندان ها چسبانده میشود. لمینیت سرامیکی چون از مواد مستحکمی ساخته میشود و در نهایت در داخل کوره آماده میشود قدرت و درخشندگی بالاتری دارد همچینین نسبت به کامپوزیت هزینه بالاتری ( حدود یک و نیم برابر کامپوزیت) دارد.

 

مزایا  سرامیک دندانی

  • لمینیت سرامیکی در صورتیکه از مواد با کیفیت ساخته شوند ، دچار تغییر رنگ نمیشوند یا تغییر رنگ آنها در طول سالیان بسیار اندک است.
  • استحکام بالاتری نسبت به کامپوزیت دارد
  • ماندگاری بالاتری

مزایای کامپوزیت دندانی

  • کامپوزیت ها با میزان تراش نسبتاً کمتری روی دندان قرار میگیرند، حتی ممکن است در بعضی از قمستهای دندان نیازی به تراش وجود نداشته باشد.
  • هزینه کمتر نسبت به لمینیت سرامیکی
  • در صورت بروز مشکل به راحتی قابل اصلاح و ترمیم است ( برداشتن کامپوزیت دندانی بسیار ساده تر است).

 

لمینیت در چند جلسه انجام میشود؟

کامپوزیت دندان معمولاً در یک جلسه انجام میگیرد( برای هر دندان حدود ۱ ساعت) اما برای انجام سرامیک دندان برای هر ده واحد دندان معمولاً دو جلسه مورد نیاز است.

 

هزینه سرامیک و کامپوزیت دندان چه میزان است؟

هزینه لمینیت بسته به نوع مواد به کار رفته در هر دو مدل کامپوزیت و سرامیک متفاوت است.

کامپوزیتها انواع مختلف دارند که هزینه هر نوع متفاوت است،در کلینیک دندان پزشکی تبسم مهر، ما از کامپوزیت جی سی و گرادیا استفاده میکینیم که جزو بهترین کامپوزیتهای زیبایی دندان در دنیا است.

سرامیک ها نیز انواع بسیار مختلفی دارند که هر کدام نسبت به استحکام و درخشندگی هزینه متفاوتی دارند، در کلینیک تبسم مهر  ما از ای پی اس ایپرسیو مکس استفاده میکنیم که نتیجه آن یک ترکیب درخشنده و مستحکم است، در ضخامت بسیار کم قابلیت اجرا دارد، هزینه لابراتواری آن بالاتر و نتیجه بسیار بسیار بهتری دارد.

برای مشاوره در خصوصی لمینیت دندان با ما تماس بگیرید.